radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimecres, 13:00-13:20
Home Medi Ambient El Govern vol evitar nous alcaldes denunciats per abocaments il·legals a les rieres.

El Govern vol evitar nous alcaldes denunciats per abocaments il·legals a les rieres.

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1207 0

 

La Generalitat promourà un canvi en la legislació per evitar els processos judicials contra diferents alcaldes per abocaments d’aigües residuals. El govern entén que els consistoris queden superats en la seva tasca d’evitar aquests abocaments ja que no disposen dels recursos necessaris per construir depuradores.

Segons el secretari de Sostenibilitat i Medi Ambient de la Generalitat, Josep Enric Llebot, ara hi ha una 15a de denuncies contra alcaldes per aquest tipus d’abocaments, com és el cas de l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

Llebot ha qüestionat aquestes denuncies ja que els alcaldes no tenen eines per evitar els abocaments. És per això que es pretén promoure canvis puntuals a la llei que permetin passar per alt aquells casos en els quals la contaminació es produeix per la manca una de les inversions en sanejament previstes per l’ACA.

Llebot ha distingit entre les denúncies puntuals en les quals hi ha un pla aprovat sense materialitzar-se, com és el cas de Tordera, d’aquelles en les quals les instal·lacions de sanejament estiguin mal gestionades, casos per als quals ha demanat “que hi caigui el pes de la llei”.

L’ACA va aprovar el 2005 el pla de sanejament d’aigües residuals urbanes que preveia la inversió de prop de 1.000 milions d’euros per eliminar els abocaments d’aigua domèstica a les rieres, però la crisi econòmica no ha permès el desenvolupament d’aquest pla i molts municipis esperen les inversions.

Llebot, que ha qualificat de lamentable el fet que hi hagi alcaldes imputats, assegura que el govern parlarà amb la Fiscalia de Medi Ambient perquè “entengui aquesta situació”.

Europa Press