radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDivendres, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Divendres, 18:00-19:30
Home Economia Preocupació a Lloret per les cancel·lacions de Ryanair a l’aeroport de Girona.

Preocupació a Lloret per les cancel·lacions de Ryanair a l’aeroport de Girona.

Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 960 0

 

L’aerolínia de baix cost ha anunciat que cancel·larà 18 rutes des de l’aeroport gironí ja que no ha arribat a cap acord amb la Generalitat per renovar el conveni. Segons la companyia, la suspensió suposarà 1,7 milions de viatgers menys a l’any i la pèrdua de centenars de llocs de treball.

El govern català diu que no entén la reacció de l’aerolínia i que no s’ha tancat en banda a negociar les aportacions econòmiques.

Aquest anunci ha provocat preocupació al sector turístic de les comarques gironines. Des de Lloret de Mar, el president del Gremi d’Hostaleria, Enric Dotras, ha valorat l’anunci en termes negatius “per la davallada de clients” que suposarà. Però ha matisat que la Generalitat “no ha dit que no”. Els hotelers demanen al govern català que “se senti a negociar per reconduir la situació”.

El president de La Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, ha criticat amb duresa les formes de la companyia de baix cost. Assegura que Ryanair ha actuat sense ètica comercial ni empresarial.

Les 18 rutes cancel·lades des de Girona inclouen destins com Madrid, Londres, Estocolm, Sevilla, Oslo o Eivissa.

La cancel·lació del 30% de les rutes a l’aeroport de Girona es començarà a notar el mes de maig. Quan, per exemple, ja no es podran comprar bitllets per volar a Madrid. A l’estiu s’incrementarà el nombre d’operacions i la davallada es preveu més destacada.

Nova Ràdio Lloret