radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar d'Estiu
Maria Fenoll
Diumenge, 09:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Política CiU guanya contundentment a PLF, amb més del doble de vots que el PSC.

CiU guanya contundentment a PLF, amb més del doble de vots que el PSC.

Política

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 434 0

Tot i els mals auguris, finalment el 57.2% dels palafollencs cridats a les urnes van anar ahir a votar la composició del nou parlament. Això es tradueix en 3.720 vots emesos al nostre municipi.

CiU és la clara guanyadora de les eleccions a PLF, amb un 38.8% dels vots escrutats. La federació mai abans havia tret uns números com els d’ahir. 1433 vots, 450 més que ara fa 4 anys.

Els nacionalistes es va imposar en els tres col·legis electorals de PLF, especialment a St. Genís.

Segons Silvanna Ballbé, de CiU a PLF, la federació ha guanyat per que ha creat confiança entre l’electorat, tot i que també hi veu un vot de càstig al tripartit.

El PSC va patir un retrocés de 175 vots, i va aconseguir el 18.6% dels vots emesos ahir al nostre poble, amb 686.

Els socialistes van ser segona força a St. Lluís i a les Ferreries, però no a St. Genís, on van ser 3a força, rera el PP.

Josep Rueda, número 47 a la llista socialista per BCN, va fer autocrítica i assegura que els socialistes no havien sabut explicar algunes decisions. Diu Rueda que renunciar a formar un nou tripartit tampoc ha ajudat.

Un altre dels partits que puja en nombre de vots a PLF és el PP, que n’aconsegueix el 12%, arribant a les 440 butlletes, consolidant-se com a 3a força a PLF en les eleccions catalanes. Després de valorar com a clau la figura d’Alícia Sánchez Camacho, la cap de comunicació del PP a PLF, Francina Colonqués, va criticar aquesta campanya electoral per insubstancial i per poc seriosa.

Colonqués també va criticar el polèmic videojoc dels populars.

ICV, tot i la pèrdua de votants, aconsegueix passar per davant d’esquerra, sent la 4a formació al nostre municipi amb un 6 i mig% dels vots emesos.

El regidor de ICV de PLF, Juan Andrés Osorio, considera que la davallada de la seva formació és deguda a un vot de càstig per haver format del tripartit.

Els ecosocialistes han rebut 242 vots, 3 més que Esquerra, que amb 239 butlletes i el 6.48% ha estat la força més castigada a PLF amb 191 sufragis menys que ara fa 4 anys.

Francesc Alemany, d’Esquerra a PLF considera que el resultat electoral de la seva formació respon al desgast del govern i també a la fragmentació del vot independentista.

D’altra banda, Ciutadans també puja en vots a PLF, i es consolida com a 6a força, amb 136 vots.

Aquest esquema es reprodueix en moltes poblacions i en el global de Catalunya, on les tres forces del tripartit han perdut suport i la resta de forces de l’arc parlamentari, han augmentat en vots.

Destaca el nombre de vots de Plataforma per Catalunya, que apareix al recompte palafollenc amb 134 vots i un 3’63%, per davant de Solidaritat de Joan Laporta que a PLF ha aconseguit 120 vots.