radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00 -13:20

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dijous, 13:25-14:00
Inici » CiU guanya a totes les poblacions veïnes.

CiU guanya a totes les poblacions veïnes.

Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 532 0

 

El Maresme ha tingut un comportament electoral similar al de la resta de Catalunya en les eleccions al Parlament. La força més votada ha estat Convergència i Unió (CiU) que ha millorat el resultat del 2006 i ha aconseguit el 43,33% dels vots. El PSC es manté com a segona força, mentre que el PP guanya a ERC la tercera posició.

Iniciativa per Catalunya també ha vist reduïda la seva bossa de vots, però en menor mesura respecte als seus companys del tripartit.

La federació a tots els pobles veïns han aconseguit com a minim 1 de cada 3 vots emesos.

A Malgrat els nacionalistes guanyen 600 vots i es situen amb un 32’9%. Els socalistes perden 500 vots i un 9% de votants respecte ara fa 4 anys. Esquerra també perd votants, mentre que ICV aguanta l’envestida i només perd un centenar de vots. El PP passa per sobre d’Esquerra, aconsegueix 200 vots més que ara fa 4 anys. Plataforma per Catalunya es converteix a Malgrat en la 6a força més votada. En aquest municipi, PXC es va presentar a les últimes eleccions municipals.

A Tordera, CiU ha aconseguit quasibé la meitat dels vots emesos. Ens ho explica en Lluís Sabater.

A Sta Susanna, CiU tampoc ha tingut rival i s’ha endut el 46,4% dels vots emesos. Els socialistes baixen en votants i aconsegueixen el 14.7%, seguit del PP amb un 14% i d’Esquerra amb un 6%.

A Pineda és on el PSC aguanta més bé l’embranzida de CiU. Els nacionalistes guanyen amb un 36% dels vots, mentre que els socialistes, que perden 500 vots, aguanten amb un 21.8%. La resta de forces segueixen el mateix esquema, amb el PP, Esquerra i Iniciativa.

A Calella, també s’ha imposat CiU, ens ho explica L’emili Pacheco.

La comarca del Maresme tindrà tres representants a l’hemicicle. Seran Joan Morell, de CiU, Consol Prados del PSC i Salvador Milà d’Iniciativa.