radiopalafolls.cat


play

Ara fem

In-diferent
Eduard Ortega
Diumenge, 13:00 -14:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Economia L’Ajuntament de PLF es planteja demanar un crèdit per finançar diferents inversions.

L’Ajuntament de PLF es planteja demanar un crèdit per finançar diferents inversions.

Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1124 0
 

El govern local està valorant la possibilitat d’ampliar el deute de l’Ajuntament per tal de poder realitzar algunes inversions. L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, explica que el consistori té diferents subvencions aprovades per a fer obres, però que estan subjectes al cofinançament. Això

Implica que l’ajuntament ha d’aportar part del cost final de l’obra. Davant la situació de crisi actual, el consistori valora l’opció de demanar un crèdit financer per tal de no perdre les subvencions. Entre les obres que es veurien beneficiades d’aquest crèdit hi ha la nova caserna de la Policia, la passera de St. Lluís o l’ampliació de la Llar d’Infants.

Segons l’alcalde, el crèdit a demanar seria d’entre mig milió i el milió d’€, que es tornarien a mesura que es rebessin les subvencions, que s’urbanitzi les zones implicades o amb la venda de patrimoni municipal, bàsicament terrenys públics, que es vol esperar a que remunti el sector immobiliari per poder aconseguir millors ingressos per la seva venda.

D’altra banda l’alcalde de PLF ha volgut recordar que el nostre municipi és el tercer de la comarca amb un menor deute per habitant. Al final del 2009, PLF tenia un deute viu de 2 milions 850 mil €, el que representa un deute de 332 € per habitant.

Projecte de la passera de St Lluís.

A partir de cap d’any el govern central ha posat restriccions a l’hora d’endeutar-se, unes mesures que no afectarien al consistori palafollenc, que encara tindria capacitat d’endeutament l’any que ve.

Si finalment s’endeuta en un milió d’euros més, passaria a tenir un deute del 47’6% del seu pressupost ordinari, molt per sota del 75% que permetrà la llei a partir del 2011.