radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Divendres, 13:00-13:20
Home Medi Ambient L’ACA posposa part de la construcció de la Depuradora de l’Alt Maresme.

L’ACA posposa part de la construcció de la Depuradora de l’Alt Maresme.

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 968 0

La manca de pressupost per part de l’ACA haurien obligat a la institució a paral.litzar les parts no estrictament imprescindibles de lainstal.lació de la Depuradora de l’Alt Maresme.

Ho ha anunciat la Plataforma Salvem la Vall de la Riera a través d’un comunicat. Segons aquesta entitat pinedenca l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) hauria informat a la plataforma que degut a les fortes restriccions pressupostàries i financeres, la institució es veia obligada a posposar part de les actuacions previstes al projecte de la depuradora .

Segons informa la plataforma pinedenca, les actuacions que resten suspeses i sense data d’execució són el tractament terciari de la planta; l’execució del projecte de conducció de les aigües tractades amb terciari fins abocar-les a la Tordera, a l’alçada de Fogars de la Selva; la realització del projecte d’integració paisatgística i ambiental; i l’execució del centre d’interpretació de la depuradora.

Salvem la Vall de la Riera, que forma part de la comissió de seguiment de les obres, ha mostrat el seu “rotund desacord” amb la decisió d’aquest ajornament indefinit del projecte i en el fet que s’hagi pres per sorpresa i poc abans que la planta entri en funcionament.

Per la plataforma, aquestes restriccions suposen un greu incompliment dels compromisos de l’ACA, i assenyalen que, a efectes pràctics, aquesta decisió deixarà inacabada la infraestructura.