radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 23:25-00:00
Home Economia La sinistralitat al Maresme per sobre de la mitjana de la província i de Catalunya.

La sinistralitat al Maresme per sobre de la mitjana de la província i de Catalunya.

Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 426 0

 

L’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal sobre la sinistralitat laboral al Maresme durant el tercer trimestre de 2010 reflecteix un augment en les xifres absolutes d’accidents a la feina. La dada més preocupant, però, és que l’índex d’incidència al Maresme és superior al de la província de Barcelona i al de Catalunya.

Aquest índex és el paràmetre que serveix per mesurar objectivament l’evolució de la sinistralitat laboral, ja que relaciona el nombre absolut d’accidents a la feina per cada 100.000 afiliats al règim general de la Seguretat Social. Això fa que el valor resultant no està influït per possibles situacions de crisi o de disminució de l’activitat laboral.

Segons l’informe, l’índex d’incidència es va situar en el Maresme en 1.261 accidents laborals amb baixa per cada 100.000 afiliats. Durant el mateix període de temps, l’índex de la província de Barcelona va ser de 1.002 i el de Catalunya de 1.042 accidents per cada 100 mil treballadors. A més, tant a la província de Barcelona com al conjunt de Catalunya va haver-hi una reducció de la sinistralitat laboral.

En xifres absolutes, durant els mesos de juliol, agost i setembre es van registrar un total de 1.068 accidents laborals. La dada positiva és que no es va haver de lamentar cap víctima mortal i només 7 sinistres van provocar als treballadors ferides de pronòstic greu.

Per sectors, els serveis són els que acumulen una xifra absoluta més elevada d’accidentats laboralment, seguit de la construcció, la indústria i l’agricultura.