radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Inici » Un futbolista en estat greu després de picar de cap contra un mur de formigó en un camp de Blanes.

Un futbolista en estat greu després de picar de cap contra un mur de formigó en un camp de Blanes.

Esports

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 443 0

 

En concret al camp municipal dels Pins de Blanes, on jugaven aquest cap de setmana el Blanes contra el Vic. En el primer minut, una acció entre el davanter vigatà Albert Santanera i un defensa local va acabar amb la caiguda de Santanera a la tanca de ciment que hi ha a només un metre i mig de la línia de fons que envolta el camp. El cop va ser directe i EL jugador va patir dues fissures al crani i es va fracturar la mandíbula.

Va salvar la vida, però està ingressat a l’hospital Josep Trueta de Girona, on se li va practicar una TAC, i va respon favorablement al tractament.

L’acció no va agafar desprevinguts els massatgistes dels dos conjunts, que van efectuar les primeres cures d’urgència esperant l’arribada de l’ambulància medicalitzada, que va trigar 16 minuts. El jugador va reaccionar positivament, després de moltes dificultats, ja que havia estat a punt d’empassar-se la llengua. Ràpidament, les atencions mèdiques van decidir traslladar urgentment el jove Santanera al Josep Trueta de Girona.

El partit, després de mitja hora aturat, va ser suspès per acord dels dos conjunts. Ningú, però, va abandonar el terreny de joc, esperant noves notícies que informessin sobre l’evolució del jugador. La zona afectada va ser ràpidament delimitada, i la tensió va ser evident fins al punt que els fotògrafs de diferents diaris no va poder dur a terme la seva tasca professional.

Santanera va marxar conscient cap al Trueta, tot i que el seu estat era crític. La primera avaluació indicava que té una fractura de crani i múltiples contusions al cos. Ara, el jugador estarà en observació durant 48 hores.

Diari Girona