radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00 -01:00

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Cultura Blanes obrirà al novembre una TV per internet.

Blanes obrirà al novembre una TV per internet.

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 734 0

 

Després del fallit intent de crear un canal públic de TDT a la Selva, sembla que finalment Blanes té la intenció de crear una televisió per internet.

Dijous els ajuntaments de Lloret i Tossa, que juntament amb Blanes havien de tirar endavant un canal de TDT es vaan fer enrera per manca de recursos. Davant d’això, l’alcalde de Blanes, Josep Trias, ha renunciat a tirar endavant aquest canal.

Això posava en perill els 4 llocs de treball de TV Blanes que va deixar d’emetre el mes d’abril i que esperaven incorporar-se al canal digital.

Ara l’ajuntament ha anunciat que al novembre es posarà en marxa un canal de televisió per Internet que permetrà als internautes descarregar-se vídeos, consultar informació i, fins i tot, emetre en directe.

L’empresa Mitjans de comunicació municipals de Blanes serà l’encarregada de determinar els continguts del nou canal i també definir quins treballadors caldrà. Per això, l’alcalde encara no ha pogut avançar si els treballadors de TV Blanes podran tenir lloc al nou canal. Trias ha explicat que l’opció de tenir un canal per Internet ja feia temps que es treballava independentment del projecte de la TDT.

El manteniment del servidor del portal costarà al consistori 1.200 euros mensuals i la posada en marxa és molt més econòmica que el projecte de la TDT. L’alcalde s’ha mostrat crític amb el model pel qual el Govern ha optat per desenvolupar els canals de TDT i ha dit que els consorcis ‘creats en època de bonança econòmica’ han de canviar de fórmula perquè els ajuntaments pateixen una forta crisi. Per això, Blanes no descarta poden desenvolupar el canal TDT més endavant.

Diari Girona