radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimarts, 15:00 -17:00

i després

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dimarts, 17:00-20:00
Home Cultura La poesia es cola als barracons de l’institut de PLF.

La poesia es cola als barracons de l’institut de PLF.

Cultura

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 774 0

A partir de dilluns i durant 3 setmanes diferents autors poètics visitaran l’institut de PLF per apropar aquest gènere als alumnes des de 1r d’ESO i fins 2 de Batxillerat. Ja l’any passat es va fer una iniciativa similar. Es tractava de 3 tallers amb crítics, editors i autors literaris per parlar sobre literatura, però ara aquesta iniciativa s’amplia a tots els estudiants del centre i s’especialitza en poesia, el gènere literari més oblidat pels joves. La intenció és omplir de poesia el centre educatiu de forma intensa durant 3 setmanes. Ens ho ha explicat en Josep Hernández, professor del Departament de Català de l’IES de PLF.

En total seran 13 visites entre les quals destaquen Andreu Galan, que serà la primera visita dilluns als alumnes de 1r d’ESO, Laia Noguera que farà un taller recital musicat per a 3r d’ESO, Enric Cassases, que parlarà amb els alumnes de 1r de Batxilerat o Jordi Cornudella, que tancarà el cicle el 12 de novembre per a l’alumnat de llatí de 1r de Batxillerat. Josep Hernández explica que no només seran xerrades sinó que hi haurà tallers, recitals i fins i tot màgia i que tots els cursos rebran alguna visita dins aquest certamen.

Aquesta iniciativa, sota el nom de “Poesia als Barracons”, ha estat engegada per l’Institut de PLF amb la col·laboració de l’Ajuntament i sempre es farà en horari lectiu dels alumnes al propi centre de secundària.

Al web de RP hi trobareu la programació de tot el cicle Poesia als barracons.

Calendari

– Dilluns 25 d´octubre: ANDREU GALAN, taller recital, de 15 a 16h, a 1r d´ESO (1r A i 1r B).

– Dimarts 26 d´octubre: ANNA MIRALPEIX, taller recital, de 10 a 11, a 2n d´ESO.

– Dijous 28 d´octubre: JOSEP PEDRALS, recital, d´11.30 a 12.30, a 2n d´ESO.

– Divendres 29 d´octubre: HAUSSON, funció de màgia, d´11.30 a 12.30, a 1r d´ESO (1r C i 1r D).

– Dimarts 2 de novembre: MONTSERRAT ESCARTÍN, classe magistral, El simbolisme a la literatura,
d´11.30 a 12.30, a 1r de Batxillerat.

– Dimecres 3 de novembre: LAURA AUBERT, taller recital, d´11.30 a 12.30, a 4t d´ESO A.

– Dijous 4 de novembre: ENRIC CASASSES, lectura de poesia medieval, de 12.30 a 13.30, a 1r de Batxillerat.

– Divendres 5 de novembre: LAIA NOGUERA, taller recital musicat, de 9 a 10, a 3r d´ESO B.

– Dilluns 8 de novembre: ANDREU SUBIRATS, recital, de 12.30 a 13.30, a 2n de Batxillerat.

– Dimarts 9 de novembre: JAUME C. PONS ALORDA, taller recital, de 15 a 16, a 3r d´ESO (3r A i 3r C).

– Dimecres 10 de novembre: MÀRIUS SAMPERE, recital, de 10 a 11, a 2n de Batxillerat.

– Dijous 11 de novembre: NÚRIA CANDELA, recital que convida a participar els alumnes, de 10 a 11, a 4t d´ESO B.

– Divendres 12 de novembre: JORDI CORNUDELLA, classe magistral, Horaci, poeta líric, d´11.30 a 12.30, per a l´alumnat de l´optativa de llatí de 1r de Batxillerat i de 4t d´ESO i per als del batxillerat social.