radiopalafolls.cat


play

Ara fem

In-diferent
Eduard Ortega
Dijous, 22:00 -23:00

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dijous, 23:25-00:00
Home Cultura La biblioteca de Malgrat acull l’exposició “Els llibres prohibits”.

La biblioteca de Malgrat acull l’exposició “Els llibres prohibits”.

COMPARTEIX-HO
, / 1075 0

 

Des de divendres, els visitants i usuaris de la Biblioteca La Cooperativa de Malgrat poden veure l’exposició Llibres prohibits que recull la producció editorial revolucionària del primer terç del segle XX a l’estat espanyol, recollida pel col·leccionista Sergi Freixes.

La prohibició de llibres va ser un fenomen editorial que va néixer de la censura implantada pel general Primo de Rivera a finals dels anys 20 i fins a la meitat dels anys 30. El dictador va imposar una fèrria censura en les publicacions periòdiques i no en canvi als llibres que passaven de les dues-centes pàgines. Així que els empresaris del sector van decidir crear noves editorials revolucionàries, d’orientació clarament prosoviètica.

L’exposició, organitzada per la Diputació i l’Acció Social d’Unnim, mostra 80 llibres i cobertes de l’època.

La mostra, estarà a Malgrat fins el 12 de novembre i al desembre arribarà a Calella.