radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Home Comarcal El temporal s’emporta la sorra de les platges del sud del Maresme.

El temporal s’emporta la sorra de les platges del sud del Maresme.

COMPARTEIX-HO
, / 1176 0

 

El fort temporal marítim dels últims dies ha tornat a deixar sense sorra les platges del sud del Maresme, especialment les dels municipis de Cabrera de Mar, Vilassar de Mar i Premià de Mar. Només han passat poc més de dos mesos des que el Ministeri de Medi Ambient va fer l’última regeneració amb un vaixell draga al sud de la comarca, uns treballs que van costar més de 2 milions d’€ i que van provocar les crítiques d’alguns ajuntaments que els consideraven poc protectors del fons marí.

L’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ha lamentat aquest nou episodi, i assegura està fart de reclamar solucions i recorda la promesa del Govern de formar una comissió entre l’Executiu central, la Generalitat i els ajuntaments afectats per trobar una solució definitiva al problema.

Els alcaldes de la zona són conscients de la dificultat de trobar solucions, ja que l’actuació no ha de danyar l’entorn marí i que a la vegada, ha de fer de barrera pel pas de la via del tren.

Els últims cinc anys, l’Estat ha invertit fins a 23 milions d’euros per dragar el fons marí i col·locar la sorra a les platges.

La malla