radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Societat L’Estat frena una caravana solidària de Fogars que viatjava a l’Àfrica.

L’Estat frena una caravana solidària de Fogars que viatjava a l’Àfrica.

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1191 0

 

Avui havia de sortir de Fogars una caravana que havia de dur material solidari cap a la capital del Senegal. El recorregut fins Dakar havia de passar per la carretera de Mauritània, on ara farà un any van ser segrestat als 3 components de la caravana de la ONG Barcelona Solidària.

Segons el president de l’entitat de Fogars organitzadora de la caravana, Antonio Gonzalez, el govern central els ha demanat que anul·lin el viatge previst per qüestions de seguretat, alhora que els ha proposat transportar el material solidari per via marítima fins a Dakar.

La caravana solidària, que ha de dur material educatiu i sanitari, donació de l’Hospital Clínic de BCN, fa 2 anys que es preparava. El president de l’entitat ha assegurat que tot i el segrest l’any passat dels cooperants Albert Vilalta, Roque Pascual y Alícia Gámez, van decidir continuar amb el projecte.

Lla previsió és que avui partissin de Fogars 2 camions carregats de material humanitari amb 5 persones, en un viatge fins a Dakar finançat per particulars i entitats.

El Ministeri Exteriors desaconsella desplaçar-se a la zona del Sahel pel risc de segrest, per la qual cosa diverses ONG han retirat els seus cooperants de les zones més conflictives.

Des del ministeri, però no han pogut confirmar si s’ha entrat en contacte amb l’ONG per demanar-li que s’abstingui de fer aquesta ruta. Tot i això, recorda que no podrien “vetar” cap caravana humanitària, sinó, com a molt, aconsellar que s’evitin les zones més perilloses.

Europa Press