radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Política El cas Chrislemon, la crispació i els càrrecs de confiança monopolitzen el debat de RP.

El cas Chrislemon, la crispació i els càrrecs de confiança monopolitzen el debat de RP.

COMPARTEIX-HO
, / 637 0

Divendres els 5 últims caps de llista de les passades eleccions municipals es van reunir en aquesta emissora per debatre sobre els 3 primers anys de legislatura.

El debat va tornar a tenir moments de confrontació entre el PSC i el PP arran del cas Crislemon. L’alcalde de PLF va retreure els populars els insults rebuts a través d’internet, mentre que el PP va assegurar no estar rera la denúncia del constructor a la fiscalia.

El socialista Valentí Agustí va assegurar que tot i la crisi els primers tres anys d’aquesta legislatura s’han engegat gran projectes amb una important inversió. Posava l’exemple de les clavegueres de Ciutat Jardí o la urbanització del sector industrial.

Agustí va considerar com a positiu el pacte de govern amb CiU. El representant dels nacionalistes al debat, Xavier Dalmau, va qualificar el govern sociovergent com a solid i fort, i va explicar que havia tirat endavant diferents obres i inversions.

Tot i el balanç positiu dels dos grups municipals de govern, l’oposició es va mostrar crítica amb la gestió d’aquests primers 3 anys de legislatura. Óscar Bermán del PP considera que el govern local ha estat populista, mal gestor i que arrossega inversions d’altres legislatures. També li retreu la poca confiança amb la Policia Local i ho vincula amb l’onada de robatoris del nostre municipi.

ERC considera que el pacte ha contribuït a rebaixa la crispació al consistori. Segons els republicans, els socialistes han aconseguit reduir el pes de l’oposició amb el pacte amb CiU, i assegura que els nacionalistes no es noten a la gestió del consistori.

Ho deia Jordi Pedemonte.

Iniciativa creu que fa una oposició constructiva i de control de l’acció del govern. Juan Andrés Osorio va explicar que el govern local ha fet coses ben fetes i coses mal fetes i recorda que la seva formació està en contra dels càrrecs de confiança i critica l’excés de despesa d’algunes obres.

Els càrrecs de confiança van ser un altre dels eixos del debat. El PSC, CiU i en certa manera ERC van defensar-ne la utilització, mentre que el PP i Iniciativa els van criticar, els uns pel seu cost i els altres per dubtar de la seva vàlua professional. Un altre dels aspectes dominants del debat va ser la crispació, coincidint que en aquesta legislatura havia disminuït. ERC, PSC i CiU, a més, van criticar al PP, al qui consideren el focus de crispació al municipi.

El debat de divendres va suposar el final del programa Assumptes Interns de RP per aquesta temporada.