radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Economia Els sindicats de l’Ajuntament situen el seguiment de la vaga en un 15%

Els sindicats de l’Ajuntament situen el seguiment de la vaga en un 15%

Economia

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 894 0

 

Avui els sindicats han convocat una jornada de vaga en el sector públic, en protesta per la retallada aprovada pel govern català i per l’executiu de Zapatero que preveu, entre altres coses, la rebaixa d’un 5% del sou als funcionaris i del personal de les administracions públiques.

A la vaga doncs hi estan cridats els treballadors de les administracions locals, comarcals, provincials, autonòmiques i nacionals. A Catalunya es xifra en unes 500 mil les persones que estan avui cridades a la vaga.

Segons els sindicats de treballadors de l’Ajuntament de PLF, el seguiment dels treballadors municipals de PLF és d’un 15%. Ho explica Emilin Garcia, presidenta del comité d’empresa de l’Ajuntament de PLF, qui explica que el departament que més adhesions a la vaga ha registrat és la llar d’infants.

A la casa consistorial les activitats dels departaments municipals funcionen amb total normalitat i no es nota la vaga d’avui.

Aquest dret de vaga no afecta al membres del cos de la Policia Local de l’Ajuntament que per llei no poden fer vaga, pel que el servei funciona amb total normalitat.

L’emissora de ràdio també està de vaga. Els professionals de l’emissora han exercit el seu dret a vaga, pel que la programació avui funciona a mig gas.

Com explicava la pròpia Garcia, el departament municipal on la vaga té més repercussió és a la llar d’infants on s’ha hagut d’aplicar el decret de serveis mínims. De les 17 educadores del centre 12 estan de vaga i només 4 i la pròpia directora avui han anat a treballar en compliment dels serveis mínims.

Els sindicats municipals es mostren contraris a les retallades al sou dels treballadors de l’administració local, per que segons indiquen suposaria només un estalvi de 60 mil€ a l’any, que es quedarà directament l’Ajuntament de PLF per aixugar despesa pública. Garcia assegura amb aquests diners no es pot fer gaire cosa.

Les retallades als sous del personal de les administracions públiques les van aprovar el govern central i l’autonòmic en les últimes setmanes.