radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dimarts, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDimarts, 19:30-20:00
Home Comarcal Denuncien falta d’infermeres al Maresme

Denuncien falta d’infermeres al Maresme

COMPARTEIX-HO
, / 1165 0

 

La delegada del Col·legi d’Infermeria, Laura Curell, ha explicat que, en comparació amb altres indrets de Catalunya, el Maresme necessita més infermeres. Curell va assenyalar ahir, dia Internacional de la Infermera, que és una bona notícia el fet que Mataró aculli des de aquest proper curs un grau d’infermeria, ja que assegura que hi ha molta demanda a la comarca del Maresme i això servirà per formar infermers i infermeres amb proximitat.

Tot i això, lamenta la precarietat laboral en la que es troba la professió, ja que segons ella a Catalunya hi ha “5’2 infermeres per cada 1.000 habitants” quan la mitjana a nivell europeu està en 8’4.

Per la delegada, la precarietat de la contractació i la sobrecàrrega d’hores són dos dels principals motius pels quals moltes prefereixen marxar fora, tot i que admet que últimament en marxen menys que abans.

Capgros