radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Mobilitat Els alumnes de primària acaben la part pràctica del curs d’educació vial.

Els alumnes de primària acaben la part pràctica del curs d’educació vial.

Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 826 0

 

Cada any la Policia Local de PLF efectua entre els escolars del nostre municipi un curs d’educació vial destinat en apropar als més petits el funcionament de la regulació de trànsit. Aquests cursos tenen dues parts; una de teòrica i una de pràctica.

La passada setmana es va fer el circuit de bicicletes, amb el que es posa en pràctica tot el que s’ha après anteriorment en les classes d’educació viària.

De dimecres a divendres, els alumnes des de 2n i fins a 6è de primària de les dues escoles de PLF, han passat pel circuit instal·lat al pati del Ceip Mas Prats.

A la sessió pràctica, els alumnes circulen amb bicicleta dins el circuit havent de respectar els semàfors, senyals i passos de vianants que es van trobant.

Josep Manero, monitor del Servei Català del Trànsit, i instructor del parc de trànsit a PLF, explica que el que més costa als més petits és, en general fixar-se en els senyals de trànsit i en concret amb els Stops.

També explica que els nens i nenes acostumen després a corregir als pares al volant

Els mateixos alumnes explicaven que els Stops són les senyals que menys atenen, tot i que afirmen haver après la lliçó. Escoltem la Marta, en Josep i en Joan.

La policia local de PLF fa més de 8 anys que anualment realitza aquests cursos per als alumnes, amb la finalitat d’explicar-los la necessitat de respectar la senyalització i les normes de circulació a la via pública.

El proper mes de maig els alumnes de 6è de primària de les dues escoles completaran la part pràctica del curs viari amb una passejada amb bicicleta per PLF.