radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Societat Les parròquies de PLF tenen assignat un diaca

Les parròquies de PLF tenen assignat un diaca

COMPARTEIX-HO
, / 477 0

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha ordenat aquest diumenge els tres primers diaques permanents de la diòcesi de Girona.
Un d’aquests 3 diaques té com a destinació les parròquies de PLF.
Es tracta de Joan Robé, de 55 anys i natural de Canet, que des de jove volia ser diaca, tot i que llavors no existia aquesta figura. Robé explica que un diaca és el primer estament del clergat i que és l’element d’unió entre els laics i el clergat.

Els diaques, que tenen el tractament de mossèn, poden fer les tasques dels capellans, tot i que no poden confessar, fer l’extremunció i consagrar. Això significa que poden fer qualsevol cerimònia sense missa.
Robé, que treballa a la cúria de Girona, és a dir a la secretaria del bisbat, explica que la designació a les parròquies de PLF significa que ajudarà al capellà del nostre poble en reunions o actes en els que ell no hi pugui ser.

La incorporació a la diòcesi de Girona d’aquesta figura coincideix actualment amb la manca de capellans que hi ha al Bisbat. Tot i això, el bisbe de Girona Francesc Pardo, ha alertat que la figura no s’instaura per compensar la falta de preveres.