radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dijous, 10:00-13:00
Home Cultura S’estrena la pel.lícula sobre Andrés Rabadán, conegut com “el Boig de la Ballesta” de PLF.

S’estrena la pel.lícula sobre Andrés Rabadán, conegut com “el Boig de la Ballesta” de PLF.

Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 377 0

D’aquí a 10 dies es compliran 16 anys del primer descarrilament de trens que va provocar Andrés Rabadán. Aquest jove de 20 anys que vivia a St. Genís i que encara va provocar dos descarrilaments de tren abans no s’entregués a la policia local de PLF. Ho va fer després de matar al seu pare a casa seva amb una ballesta a principis del 1994.

Avui, 16 anys després es presenta la pel·lícula “les dues vides d’Andrés Rabadán”, del debutant director Ventura Durall. El film gira a l’entorn de la figura de Rabadán, diagnosticat com a malalt mental, i internat en un mòdul psiquiàtric des de llavors.

El director i Rabadán van entrar en contacte l’any 2000. De l’intercanvi de correspondència i visites a la presó entre els dos, va sorgir el projecte cinematogràfic que arriba avui al cinema. Ho explica el mateix Ventura Durall.

Aquest període ple de converses i confessions ha donat peu a la publicació d’un còmic, la publicació de diverses novel·les escrites per Rabadán i la realització d’un documental dirigit pel propi Durall (El Perdón) que han servit com a punt de partida per a la pel.licula.
A més, fruit de l’estreta relació entre Rabadán i el director, la pel·lícula incorpora confessions i relats mai explicats anteriorment ni tan sols al judici.
“Les dues vides d’Andrés Rabadán” compta amb Àlex Brendemühl com a protagonista. El repartiment el completen Clara Segura i Mar Ulldemolins.

La pel.lícula arrenca 11 anys després de matar el seu pare amb una ballesta, quan Andrés Rabadán planeja escapar del psiquiàtric penitenciari en el que es troba tancat. L’entrada d’una nova psiquiatra i la seva relació cada vegada més íntima amb una infermera de la presó, li fan replantejar la seva fugida i li submergeixen en un viatge personal que el fa enfrontar-se amb el seu propi passat i a secrets inconfensables per intentar entendre què li va poder dur a cometre els seus crims.

La pel.lícula, que inclou escenes rodades a Blanes i Tordera, s’estrena al Maresme als cinemes de Mataró i Arenys.

El tràiler de la Pel.lícula

 

 

 

Diari Maresme / Ràdio Palafolls