radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -17:00

i després

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dijous, 17:00-20:00
Home Societat PLF celebra amb els alumnes de l’IES el dia mundial contra la Sida.

PLF celebra amb els alumnes de l’IES el dia mundial contra la Sida.

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 355 0

Avui es celebra arreu del món el dia mundial contra la Sida. Una jornada que a PLF ha tingut una activitat central aquest matí a la plaça del fòrum Palatiolo. A les 10 s’ha penjat a la façana del MiD un gran llaç vermell, símbol de la lluita contra el virus del ViH, de 7 metres d’allargada.Després alguns alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’institut s’han arribat a la plaça on han llegit el manifest, on es reclama la implicació i comprensió de la societat per tal d’erradicar el virus del VIH. Finalment els alumnes presents, una 60a, han inflat globus vermells que s’ha penjat entre els arbres de la plaça

Tot i que fa anys que es coneix algunes mesures de prevenció per evitar el contagi del Sida, el cert és que l’epidèmia continua, sobretot al continent africà.

Les dades de contagi entre els més joves continuen sent preocupants. L’Unicef ha destacat que la prevenció i la detecció són les millors armes per lluitar contra la sida en menors.

La diada d’avui serveix també per posar de manifest l’estigma que continuen portant els infectats d’aquesta malaltia, que mata uns 2 milions de persones a l’any al món. Es calcula que en total hi ha 33,4 milions de persones amb sida, la majoria a l’Àfrica. Pel que fa a Catalunya, on 600 persones es contagien del virus cada any, el punt feble és la detecció tardana, que es dóna encara en un 30% dels casos.