radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00 -01:00

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dijous, 10:00-13:00
Home Societat La manca de mestres a Les Ferreries obliga a repartir alumnes de 1r entre les altres classes.

La manca de mestres a Les Ferreries obliga a repartir alumnes de 1r entre les altres classes.

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 450 0

La grip i les baixes mèdiques del professorat d’una banda i la retallada de places fixes de mestres a Les Ferreries de l’altra, han reduït el nombre de docents al centre educatiu.

Aquesta circumstància, juntament amb la lentitud d’assignacions de substituts per part del departament ha obligat al centre a repartir els alumnes d’un grup de 1r de primària entre les altres classes del centre.

A principis de curs, la plantilla docent de Les Ferreries va quedar fixada en 33 jornades completes, 2 i mitja menys que el curs passat. Això, juntament amb les 4 baixes mèdiques actuals, amb només 1 substitució, ha obligat al centre a repartir alumnes d’una classe de 1r de primària entre altres cursos. Ho explica el director de Les Ferreries, Marià Mañé.

El conseller d’educació Ernest Maragall, va assegurar a principis de curs, que no era veritat que manquessin mestres als centres catalans. Mañé explica que la retallada de la plantilla de docents a Les Ferreries ha obligat ha suprimir les classes de reforç i a espaiar les classes d’informàtica. Denuncia que, mentre manquen professors, el Departament es gasta diners en fer una instal·lació de cablejat informàtic al centre, quan l’Ajuntament de PLF ja havia fet aquesta instal·lació a Les Ferreries.

Mañé també denuncia que el Departament ha introduït el treball precari al món dels mestres, ja que les substitucions poden arribar a ser de 10 hores a la setmana. Fins ara el mínim era la mitja jornada. Això dona el cas que mestres de Granollers treballen dues hores diàries al centre escolar palafollenc.