radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00-01:00
Home Societat El CAP de PLF no sap quan arribaran les vacunes de la grip A ni a qui s’haurà d’administrar.

El CAP de PLF no sap quan arribaran les vacunes de la grip A ni a qui s’haurà d’administrar.

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 361 0

A partir de dilluns han de començar a administrar-se les vacunes de la grip A. Tot i això, el CAP de PLF encara no sap quan li arribaran les dosis de la vacuna, ni tampoc tenen coneixement per part de l’administració competent sobre a qui s’ha de vacunar. Ho ha explicat Marta Azuara, infermera del centre sanitari palafollenc.

Segons el govern català, però des d’ahir s’han començat a repartir les 300 mil vacunes contra la grip A.
El nombre de contagis continua creixent i es preveu que continuï augmentant fins al desembre. Segons el Departament de Salut, a partir d’ara aquesta grip afectarà més la població adulta. La consellera Marina Geli ha reiterat que la malaltia no ha de provocar cap alarma social, però tampoc no es pot banalitzar.

A PLF no hi ha cap cas detectat, ja que només es fan les proves específiques a aquelles persones amb simptomatologia greu i amb patologies prèvies que poden complicar l’evolució de la grip.

Ja fa 6 mesos de la detecció dels primers casos de grip A, i la malaltia ja ha entrat en fase d’epidèmia. Això només vol dir que hi ha més de 100 afectats per 100.000 persones, però la immensa majoria són molt lleus. En concret, la grip A afecta 289 persones de cada 100.000 habitants a Catalunya, segons ha confirmat la consellera de Salut.
En les dues últimes setmanes, però, ha pujat el nombre de malalts, especialment entre els nens entre 5 i 14 anys. De tota manera, la mitjana d’edat dels infectats és de 27 anys.

El departament també ha explicat que, fins ara, hi ha hagut 84 casos greus de grip A