radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Home Cultura Les “Lliçons de Prosa i Vers” duran autors i crítics literaris a l’institut de PLF.

Les “Lliçons de Prosa i Vers” duran autors i crítics literaris a l’institut de PLF.

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 496 0

El centre educatiu comença demà divendres un cicle de xerrades amb escriptors, poetes i crítics literaris per tal de donar als alumnes i al públic en general una visió de la literatura catalana a través d’especialistes.

La primera visita és la de Jordi Galves, que parlarà de la literatura medieval. Galves és l’autor de l’edició del Tirant lo Blanc de 1r de batxillerat, crític literari a La Vanguardia, professor de literatura a la Universitat Pompeu Fabra i membre de l’Institut d’Estudis Medievals de la Universitat Autònoma de Barcelona.

A finals de gener Pep Paré i Enric Martin parlaran de la Renaixença. Els 2 són autors de l’Antologia de poesia catalana de 1r de batxillerat, professors de llengua i literatura catalana en un institut i exprofessors universitaris.

Per St. Jordi, serà el poeta, traductor, articulista i editor Enric Casasses qui parlarà dels poemes del s.XX. En total seran 3 lliçons de literatura a càrrec de professionals de la crítica literària, l’ensenyament i la poesia.
A partir de la visió general d’un període, d’un autor o d’una obra, els estudiants podran conèixer tres maneres molt personals d’entendre i viure la literatura. El professor del Departament de Català de l’IES PLF, Josep Hernández, explica que el cicle pot ajudar a motivar als alumnes.

Les Lliçons de Prosa i Vers estan adreçats a alumnes que estudien literatura, tan de 1r de batxillerat com de 4t d’ESO, i també del públic en general que vulgui assistir-hi, tot i que Hernández reconeix que no l’hora habitual per aquest tipus d’activitat.

Aquestes sessions es faran al MiD de 10 a 11 del matí