radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Divendres, 10:00-13:00
Home Cultura El treball sobre el Castell de PLF, accésit als Premis Iluro.

El treball sobre el Castell de PLF, accésit als Premis Iluro.

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 396 0

El jurat dels premis, presidit pel doctor Jordi Nadal, va concedir un accèssit a l’historiador arenyenc Francesc Forn i Salvà per l’obra Viure i sobreviure al segle XVI a la Marina de la Selva (castell de Montpalau i castell de Palafolls). La defensa, l’atac i el rescat davant de les incursions dels corsaris turcs i algerians.

El premi Iluro, però va recaure a l’historiador i economista mataroní Ramon Reixach i Puig per l’obra Els orígens del catolicisme social contemporani a Mataró. Dels inicis de la Revolució Industrial a la Primera Guerra Mundial.
Reixach és la 3a vegada que guanya aquests guardó, ho va fer també els anys 2005 i 2007.

L’obra guanyadora estudia el procés d’identificació del catolicisme amb els moviments socials i la importància que van tenir les organitzacions de vocació social en el progrés industrial i ciutadà de Mataró. Aquest treball exhaustiu completa una trilogia sobre la capital del Maresme.
La lectura del veredicte es va celebrar a l’Ateneu Caixa Laietana a Mataró, en un acte presidit pel president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, que van entregar els guardons, valorats en 9.000 € el primer premi i en 3.000 € l’accèssit, més l’edició de les obres.

El premi Iluro va ser creat fa 50 anys per Caixa Laietana i ha estat distingit enguany amb la Creu de Sant Jordi.

Diari Avui