radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 21:25 -22:00

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 23:25-00:00
Home Societat Una 40a de noies es vacunaran a PLF contra el Papil.loma.

Una 40a de noies es vacunaran a PLF contra el Papil.loma.

Societat

1 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 437 0

partir d’aquesta setmana totes les nenes que enguany cursen 6è de primària es vacunaran contra el Papil.loma humà, una mesura per prevenir, entre d’altres malalties, el càncer d’úter.
El Departament de Salut de la Generalitat finança l’administració d’aquesta vacuna a totes les nenes de sisè de primària de totes les escoles de Catalunya. Els professionals sanitaris de l’ambulatori de PLF es desplaçaran a les dues escoles del municipi per administrar aquesta vacuna a les alumnes de 6è.
La infermera de pediatria del CAP de PLF, Marta Azuara, explica que es tria aquesta edat, per que es recomana que la vacuna es subministri abans que les nenes mantinguin relacions sexuals.

L’any passat el govern català va establir vacunar a totes les noies que cursin 6e a les escoles catalanes. La vacuna es suministra només a les noies ja que la incidència del Papil.loma en els nois no és tan perillosa que a les noies.

La Generalitat, però, no cobreix amb aquesta vacuna a les nenes que no cursin 6è de primària, és a dir que les noies que ja cursin l’ESO, si es volen vacunar, se l’han de costejar de la seva butxaca.

Podeu informar-vos sobre l’administració de la vacuna al telèfon Sanitat Respon 902 111 444 o bé directament a l’ambulatori de PLF al 93 762 04 53