radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Societat La Generalitat aprova el Govern Territorial de Salut de l’Alt Maresme i la Selva Marítima.

La Generalitat aprova el Govern Territorial de Salut de l’Alt Maresme i la Selva Marítima.

COMPARTEIX-HO
, / 367 0

Aquests és un dels 37 governs sanitaris que es preveu formar arreu de Catalunya per tal de descentralitzar el sistema sanitari català, amb l’objectiu de millorar l’atenció sanitària.

El consorci del govern de Salut de L’alt Maresme i la Selva Marítima, que donarà servei a 213 mil habitants, estarà composat pel Departament de Salut, el Servei Català de la Salut, els consells comarcals del Maresme i de la Selva i tots els municipis compresos entre St. Cebrià de Vallalta, Tossa de Mar i Fogars de la Selva.

Palafolls va aprobar la seva entrada al consorci en el passat ple del mes de febrer d’engany, així ho han fet la resta de poblacions veïnes adherides al consorci.

Entre les funcions del nou govern sanitari s’inclou l’atenció primària, és a dir els CAPs de Salut, l’atenció hospitalària i la sociosanitària.
Les funcions bàsiques dels nous governs sanitaris són la priorització i coordinació dels recursos dels seus territoris de referència per garantir la correcta prestació dels serveis sanitaris públics, incloent-hi l’atenció primària, l’hospitalària i la sociosanitària. D’aquesta manera, i segons el govern català, aquestes noves figures han de contribuir a millorar la salut de la població de referència.