radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Economia Càritas de Girona va atendre l’any passat un 62% més de famílies que el 2007

Càritas de Girona va atendre l’any passat un 62% més de famílies que el 2007

Economia Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 479 0

Ara fa 2 anys unes 4500 famílies es van adreçar a Càritas per demanar ajudes. En canvi el 2008 aquesta xifra va pujar fins a les prop de 7400 famílies sols a la diòcesi de Girona, a la qual pertany el nostre municipi.Això significa un augment del 62% entre els dos exercicis.La causa principal és la crisi econòmica que ha deixat molta gent sense feina i que es troba amb problemes per arribar a final de mes i, fins i tot, per poder comprar menjar. D’aquestes persones, el 25% són de nacionalitat espanyola i la resta, el 75%, d’origen estranger, amb els magrebins com a principal nacionalitat.Per aquest motiu, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha fet una crida a les entitats privades que destinen diners a l’esport i la cultura que ‘no oblidin’ la situació social i inverteixin els seus beneficis per lluitar contra la pobresa. El bisbe ha demanat també a les administracions ‘que revisin els pressupostos’ i ha reconegut que l’Església també ha de fer ‘el seu esforç’.Pel que fa a BCN, Càritas ha augmentat un 66% els seus serviesEl director de Càritas a Barcelona, Jordi Roglà, ha demanat a l’administració que augmenti les pensions que estan per sota del llindar de la pobresa.A PLF no existeix, segons fonts municipals, una agrupació de Caritas, i les persones que necessiten ajuda més enllà de les administracions són derivades a Caritas de Malgrat de Mar.

Ràdio Palafolls / ACN/ R Marina