radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimecres, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dimecres, 18:00-19:30
Home Economia El diputat socialista Manel Mas creu que els Ajuntaments tenen el finançament suficient per fer allò que han de fer.

El diputat socialista Manel Mas creu que els Ajuntaments tenen el finançament suficient per fer allò que han de fer.

COMPARTEIX-HO
, / 500 0

 L’ex alcalde de Mataró i actual diputat del PSC al congrés de Madrid, Manel Mas creu que els ajuntaments tenen prou finançament per tirar endavant aquelles tasques que li són encomanades, però que el problema ve, quan els consistoris volen fer altres coses més enllà de les seves tasques. Per tot plegat assegura que s’hauria de mirar el pretès ofec dels consistoris.

Mas, però reconeix que la llei de dependència ha propiciat algunes crítiques dels ajuntaments per la falta de recursos. Tot i això Mas creu que és una afectació indirecta, i que els ajuntaments han de col·laborar en la construcció de l’estat del benestar.

Fa temps que els consistoris, aplegats en agrupacions, reclamen una revisió del finançament local, com ara el pagament de l’IVA a l’Estat. Fa uns mesos l’Ajuntament de PLF va aprovar una moció que demanava una reforma en aquests sentit.

L’alcalde de PLF i també l’alcaldessa de Malgrat també han expressat en diferents ocasions que els Ajuntaments han hagut d’assumir moltes competències, en alguns casos sense el finançament adient, cosa que perjudicava les arques de molts municipis.