radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00-01:00
Home Cultura L’Ajuntament vol reactivar el Museu Etnològic del molí d’en Puigvert.

L’Ajuntament vol reactivar el Museu Etnològic del molí d’en Puigvert.

COMPARTEIX-HO
, / 376 0

Des de fa anys el Molí d’en Puigverd alberga el museu etnològic amb les eines tradicionals que s’empraven en el camp. Ara l’ajuntament de PLF, a través de les àrees de cultura i promoció econòmica, han decidit reactivar el museu gràcies a un Pla ocupacional, atorgat pel servei d’Ocupació de Catalunya.

El regidor de cultura de PLF, Xavier Dalmau explica perque s’ha sol·licitat aquests pla ocupacional.

Gràcies a aquest pla, des de finals del 2008, s’ha contractat una persona que s’encarregarà del projecte durant 6 mesos, en els que haurà d’acondicionar el Molí i la seva exposició d’eines agrícoles per poder obrir al públic el Museu etnològic, i així potenciar aquesta activitat museïstica, que és l’única a PLF, tal i com assegura el mateix regidor.

El Molí d’en Puigverd és un antic molí, que ha conservat gran part de la seva maquinària original. Ara fa uns anys l’ajuntament va restaurar-ho del seu estat ruïnós i hi va afegir un edifici per ubicar-hi el Museu Etnològic, en el que es pot veure una col·lecció d’eines i mobiliari rural procedent dels masos de la zona.