radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Inici » Comencen els treballs per fer el viaducte de la C32 sobre La Tordera.

Comencen els treballs per fer el viaducte de la C32 sobre La Tordera.

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 783 0

La concessionària Acesa ha iniciat els primers treballs de perllongament de l’autopista C-32 des de PLF a Tordera consistents en la preparació del terreny per a les posteriors feines d’excavació i fonamentació del viaducte sobre el riu Tordera que es duran a terme a partir d’aquests mes de gener.

Aquest viaducte, de 940 metres de longitud, és la principal estructura prevista en el nou tram de la C-32 i creuarà el riu Tordera, prop de les fàbriques químiques del polígon d’En Puigverd i la línia del ferrocarril entre Blanes i Tordera. Aquest viaducte estarà format per dos ponts paral·lels, un per a cada sentit de circulació.

Les obres de perllongació de l’autopista, adjudicades a l’empresa Dragados, S.A. comportaran la construcció de més de 4 quilometres d’autopista, des del final actual i fins a l’enllaç amb la futura autovia A-2, la que substitueix la N2, entre Tordera i Vidreres.

El projecte compta amb un pressupost global de més de 46 milions i mig d’€ i preveu que estigui finalitzat d’aquí a 15 mesos, el segon trimestre de l’any 2010.

D’aquests diners alguns estan destinats a pagar les expropiacions dels terrenys per on ha de passar aquests nou tram. Molts dels terrenys expropiats a PLF són propietat municipal i l’Aj i Acesa ja s’han reunit en diferents ocasions per pactar el preu, suposadament superior a l’habitual.

El nou tram de l’autopista C-32 estarà format per dos carrils de 3 metres i mig metres d’amplada per sentit de la circulació i s’iniciarà a l’actual enllaç de Palafolls, que es remodelarà. Més endavant, l’autopista enllaçarà amb la carretera GI-600, que uneix Blanes i Tordera. En aquest punt, es construirà un nou enllaç en forma de rotonda a diferent nivell sota el tronc de l’autopista. Igualment, es preveu la prolongació de l’autopista uns 550 metres fins a enllaçar amb la futura autovia A-2, que construirà el Ministeri de Foment entre Tordera i Vidreres.