radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Comarcal 2 dels pitjors punts negres de les carreteres catalanes són a Tordera.

2 dels pitjors punts negres de les carreteres catalanes són a Tordera.

Comarcal

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 467 0

Dues de les carreteres catalanes considerades perilloses per l’accidentalitat es troben al terme municipal de Tordera, segons recull l’estudi Eurorap, un programa europeu de valoració de les carreteres que a Catalunya ha estat impulsat pel Reial Automòbil Club (RACC), el Servei Català de Trànsit (SCT) i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Segons aquests estudi el tram viari més perillós de Catalunya és la variant d’Olot, seguit de la C-31, entre el Prat i l’Hospitalet de Llobregat.

També són dos punts negres a la xarxa viària la carretera local GI-512, entre Tordera i Maçanet de la Selva, i la carretera que uneix aquesta població amb Fogars de la Selva, la BV-5122 . El Maresme encara té una altra via inclosa dins aquest llistat de punts negres, és la B-502, entre Vilassar de Mar i Argentona.

Segons l’estudi, en els últims tres anys ha disminuït el 14% el nombre d’accidents amb víctimes mortals o ferits greus, tot i que el volum de trànsit ha augmentat un 2,6%. Segons aquestes dades, aquesta diferència representa que el risc de patir un accident mortal o greu a les carreteres és del 19%, tot i que s’ha reduït considerablement respecte al trienni 2004-2006.

Dels deu trams amb més risc d’accident per als conductors, vuit trams són a vies secundàries de baixa intensitat de trànsit, mentre que els altres dos trams pertanyen a la xarxa bàsica de carreteres.