radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimarts, 15:00 -17:00

i després

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dimarts, 17:00-20:00
Home Comarcal Èxit d’assistència a la projecció del documental “Un Tomb pel Pla”

Èxit d’assistència a la projecció del documental “Un Tomb pel Pla”

COMPARTEIX-HO
, / 534 0

El centre cultural de Malgrat es va quedar petit ahir per acollir la presentació del documental Un Tomb pel Pla, en el que es fa una radiografia a la situació actual i les previsions de futur del Pla de Grau, l’espai agrícola més important de Malgrat de Mar.

L’èxit ha obligat a preparar una segona projecció per a la tarda de divendres al mateix centre cultural.

El documental, de poc més d’una hora, recull una 30a d’entrevistes a pagesos d’aquestes terres que s’estenen des del centre de Malgrat fins el riu Tordera i la platja. El fil argumental són les respostes dels pagesos, alguns d’ells palafollencs, que expliquen el passat, el present i fan previsions de futur del Pla de Grau, la majoria pessimistes.

La presentació es va fer ahir a càrrec del director del documental Vicens Tomàs, el seu realitzador, Pep Boix i Simón Riera, president de la Cooperativa agrícola Progrés Garbí de Malgrat.

La cinta, que es pot comprar a les llibreries de Malgrat, es podria veure també en d’altres municipis, tal i com ja ha anunciat el mateix Vicens Tomàs.
Un d’aquests altres municipis podria ser PLF, ja que molts pagesos palafollencs treballen terres en aquests espai agrícola malgratenc.