radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00-01:00
Home Comarcal L’accidentalitat laboral al Maresme torna a pujar.

L’accidentalitat laboral al Maresme torna a pujar.

Comarcal

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 397 0

Les dades publicades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal corresponent al segon trimestre de 2008 posa de manifest que el nombre d’accidents a la feina ha tingut un increment del 6,75% respecte al primer trimestre de l’any.

Durant els mesos de maig, juny i juliol es van registrar 1.613 accidents laborals al Maresme, una xifra sensiblement superior a la corresponent al primer trimestre de l’any (poc més de 1.500) i a la registrada en el mateix període de 2007 ( de 1.550). La nota més positiva és que no s’ha hagut de lamentar cap víctima personal. La majoria dels sinistres han provocat ferides de pronòstic lleu als treballadors. En concret, la xifra d’accidents laborals lleus van ser 1.604 i els sinistres que van provocar ferides greus van ser 9.

Pel que fa a la distribució de la sinistralitat laboral per sectors d’activitat, el percentatge més important (més del 47%) es concentra als serveis, li segueix la indústria amb un 27%, la construcció amb un 21% i el sector primari amb un prop del 2%. Fent la comparació amb les registrades en el mateix període de l’any 2007, s’evidencia un augment del dels sinistres ocorreguts al sector serveis i un increment dels accidents registrats a la indústria. En canvi, es redueixen en un 20% els ocorreguts a la construcció i es manté el percentatge d’accidents en el sector primari.