radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Comarcal El jutjats de Blanes estan col.lapsats per culpa d’un personal sense experiència.

El jutjats de Blanes estan col.lapsats per culpa d’un personal sense experiència.

Comarcal

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 365 0

La presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), M. Eugènia Alegret, apunta que l’actual situació de col·lapse que viuen els jutjats de Blanes es deu a la baixa qualificació del personal, que sovint no té formació suficient per assumir expedients judicials, i a la seva situació d’interinatge.

Segons Alegret, caldria com a mínim que s’incorporés 1 persona més per a cadascun dels cinc Jutjats que hi ha ara mateix a Blanes i que, a més, aquestes persones tinguin formació jurídica. La presidenta del TSJC, però, lamenta que el procés per incorporar a aquests personal , que depèn del Ministeri de Justícia, és “molt lent”.

En aquest sentit, denuncia que el Ministeri no està assumint les seves competències d’una manera eficaç i planteja la possibilitat que aquestes es transfereixin al Departament de Justícia de la Generalitat. Fins que no es trobi una solució definitiva, i preveient l’augment de feina que arribarà a l’estiu, es reforçaran puntualment els Jutjats de Guàrdia. També es preveu que a llarg termini s’ampliï la plantilla dels Jutjats blanencs amb personal qualificat.

Al marge d’aquestes mesures, Alegret també ha reclamat que els Jutjats de Pau de Lloret de Mar i Tossa de Mar “funcionin” correctament per tal que s’acumuli feina a Blanes.

Ràdio Marina / Ràdio Palafolls