radiopalafolls.cat


play

Ara fem

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Divendres, 17:00 -20:00

i després

Informatiu VespreDivendres, 20:00-20:15
Home Comarcal El govern català aprova l’ampliació de la desaladora de Blanes.

El govern català aprova l’ampliació de la desaladora de Blanes.

COMPARTEIX-HO
, / 518 0

Les obres d’ampliació compten amb un pressupost de 60 milions d’euros i permetran augmentar la capacitat d’abastament dels actuals deu hectòmetres cúbics d’aigua a l’any a vint. Aquest increment de cabals garantirà, segons la Generalitat, el subministrament de part del cabal a l’àmbit Ter-Llobregat i, alhora, pemetrà protegir l’aqüífer i el subministrament de les demandes de l’àmbit de la Tordera. L’ ampliació de la Instal•lació de Tractament d’Aigües Marines (ITAM) de la Tordera,a Blanes, s’ha aprovat amb caràcter d’emergència. Aquesta actuació preveu també la construcció d’un nou sistema de captació a mar obert, que tindrà una capacitat de vuitanta hectòmetres cúbics. Aquestes obres, que començaran el proper mes de juny, podrien estar acabades el primer semestre de 2009.
De fet era una actuació prevista a llarg termini, però la situació de sequera actual ha obligat a avançar les intencions del govern català.

Encara relacionat amb la sequera, l’Ajuntament de PLF continua repartint els airejadors d’aigua per a les aixetes. Les persones interessades en instal.lar-se un d’aquests airejadors, que permeten reduir el consum d’aigua i d’energia, poden recollir-lo a les oficines municipals a la plaça major del municipi.