radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Política La Generalitat concedeix prop de 900 mil € en subvencions a PLF.

La Generalitat concedeix prop de 900 mil € en subvencions a PLF.

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 582 0
El govern català ha aprovat el PUOSC, el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, un programa d’ajudes als ajuntaments per a actuacions a fer durant el quinquenni 2008-2012.

El nostre consistori havia presentat la sol·licitud per a 8 actuacions, però finalment han rebut subvenció 5 actuacions.

La que s’emporta més diners del govern és la construcció del nou pas del rec viver sota la carretera B 682, la que uneix el nostre municipi amb Blanes. Una actuació valorada en prop de 700 mil € i que rebrà 445 mil €, és a dir més de la meitat del total de les ajudes del govern català. Aquesta actuació està prevista per a l’any 2011.
L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, que s’ha mostrat satisfet per la dotació econòmica, explica en que consisteix aquesta actuació.

La segona actuació amb més dotació per part de la Generalitat hi ha les millores al Pcam, al centre d’art i mèdia del barri de St Lluís, a l’antiga fàbrica el Forroll, en la que es destinaran 200 mil € d’un pressupost total de prop de 600 mil.

També reben ajudes la 2a fase del pla director del clavegueram, que està previst per aquests any, amb 114 mil €, la connexió del carrer St Jordi amb carrer Girona sobre la vall d’en comas, prevista pel proper any i dotada d’una subvenció de 62 mil €.
L’última de les actuacions que ha rebut ajuda del Pla únic és la renovació de l’enllumenat a Mas Carbó. Una obra que costa 300 mil € i que rep 35 mil € de subvenció del govern.

Fora de les subvencions del Pla Únic queden tres actuacions presentades per l’Ajuntament de PLF. De fet aquestes actuacions que no han rebut subvenció, ja eren considerades pel consistori palafollenc com les tres menys prioritàries. Es queden sense subvenció l’adquisició d’un bus urbà, la rehabilitació del Castell de PLF, per la que es demanava prop d’un milió i mig d’€, i l’ampliació de la biblioteca municipal. L’alcalde de PLF, Valentí Agustí assegura que era previsible que no es donessin totes les actuacions i explica que hi ha altres camins de cara a aconseguir el finançament.

El nostre municipi rep, per exemple, més diners que Malgrat de Mar, que té aprovat la dotació de 700 mil € per a 3 projectes.
En total PLF rep prop de 900 mil € dels més de 30 milions d’euros que destina la Generalitat per a projectes que es faran fins al 2012 a les poblacions de la comarca del Maresme.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.