radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Divendres, 13:00-13:20
Home General Donació de sang demà a PLF

Donació de sang demà a PLF

General

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 557 0

Demà dissabte a partir de les 10 del matí, una unitat mòbil del banc de sang serà a PLF per realitzar la tradicional recollida de sang al nostre municipi.

Segons dades del propi banc cada dia fan falta unes mil donacions a Catalunya per garantir la suficient sang per intervencions mèdiques. La situació actual del banc de sang és estable, però amb l’arribada de les festes es preveu una disminució de les donacions i dels stocks, com afirma Sílvia Delgado, l’encarregada de la promoció del banc de Sang al Maresme.

Avui en dia cada donació de sang ajuda a un mínim de 3 persones, ja que cada bossa de sang se separa en tres bosses diferents, cadascuna de les quals anirà a parar a una persona.Els donants de sang han de tenir un pes mínim de 50 quilos, perquè en cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants de 450 ml.

A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, per fer una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.La donació de sang arriba a PLF cada 4 mesos, ja que per a les dones es recomanable que donin sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.

Segons el banc de sang i teixits la mitjana de donacions al nostre municipi gira entorn la quarantena, una xifra que valoren com a molt positiva. Ho diu Silvia Delgado.

Per a la seguretat del donant i la del receptor, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació i després s’analitza la sang donada. Demà la donació de sang es farà de 10 del matí a 2 del migdia al Cap de PLF.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.