radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home General El Congrés de diputats aprova accelerar la decisió sobre el trasllat de la N-II al Maresme

El Congrés de diputats aprova accelerar la decisió sobre el trasllat de la N-II al Maresme

General

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 539 0
La Comissió de Foment del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimecres una proposició no de llei d’ERC transaccionda amb el PSOE que insta el govern espanyol a ‘accelerar la decisió, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, sobre les alternatives diverses proposades pel Ministeri de Foment o altres institucions en relació al possible trasllat de la N-II al seu pas pel Maresme’. La proposició no de llei té com a objectiu que Foment no només acceleri els treballs per fer possible una alternativa a l’actual traçat de la N-II, sinó que tingui en compte, també, les propostes dels ajuntaments afectats. ERC proposa que el tram del Maresme de la C-32 –que té el peatge més antic de l’estat- i s’alliberi de barreres de pagament i es converteixi en la nova N-II.

Hi ha diferents opcions per traslladar la n2 al seu pas al Maresme i , sens dubte, un dels pobles més afectats podria ser St Genís de PLF ja que de les 3 propostes presentades, 2 proposen fer nous vials al voltant de l’autopista actual, cosa que afecta directament St Genís de PLF.

La proposició no de llei consensuada entre ERC i el PSOE també estableix mesures perquè es tinguin en compte els projectes dels municipis pel que fa a l’actual N-II. A més, demana a l’executiu de Zapatero que actuï ‘de forma decisiva’ en la ‘millora del servei ferroviari de Rodalies’ tot ‘publicitant l’abast i el calendari d’obres i inversions compromeses’. En aquest marc, estableix que el govern espanyol proposarà ‘noves vies de transport ferroviari per atendre convenientment les necessitats del transport col·lectiu de la comarca del maresme’ i ‘executarà d’acord amb l’ajuntament de Premià el projecte de nova estació Premià-Camp de Mar per poder utilitzar les partides pressupostàries previstes i no executades en els darrers anys’.

ACN

Deixa un comentari

Your email address will not be published.