radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home General Es crearà un mapa acústic de la zona litoral del Maresme

Es crearà un mapa acústic de la zona litoral del Maresme

COMPARTEIX-HO
, / 569 0

Un veler científic analitzarà la contaminació acústica del mar en nou municipis del Maresme i com la introducció massiva de fonts sonores artificials afecten dofins, balenes i altres cetacis. El projecte, que es du a terme en el marc d’un programa de medi ambient de l’Obra Social «la Caixa», forma part d’uns estudis per elaborar un mapa acústic de la costa catalana a partir de les escoltes que es fan amb uns micròfons aquàtics.
Concretament, els mesuraments es faran al litoral entre Malgrat de Mar i el Masnou. Segons els promotors de la iniciativa, la contaminació acústica es pot considerar una de les pitjors amenaces per a l’equilibri dels ecosistemes marins, pel seu caràcter recent i no controlat.

És per això que els promotors creuen necessari un estudi rigorós d’aquest impacte des d’una perspectiva científica, que identifiqui les zones on és més intensa i que ho relacioni amb els llocs on hi ha cetacis.
A banda de l’elaboració del primer mapa acústic del mar, el veler també desenvolupa treballs per al rescat, la recerca i l’educació sobre espècies marines en perill d’extinció.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.