radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home General Malgrat ja té sobre la taula una nova proposta de l’ACA per canalitzar la riera.

Malgrat ja té sobre la taula una nova proposta de l’ACA per canalitzar la riera.

General

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 756 0

2 mesos després de les manifestacions populars que van aturar les obres de cobriment de la Riera de PLF al seu pas per Malgrat de mar, l’ACA ja ha presentat a les parts impllicades un nou projecte que respecte més el tram de l’arbreda de Can Feliciano.

El projecte que s’estava executant pretenia millorar la capacitat d’absorció de cabal d’aigua de la riera, ara com ara insuficient segons els calculs de l’ACA.

La nova proposta preten mantenir el tram de riera actual de forma naturalitzada, respectant l’ecosistema existent i millorant-lo. Es tracta de millorar la capacitat hidraulica del tram actual. Tot i això no s’arribaria als mínims d’absorció de cabal exigits per l’ACA, pel que també es proposa fer un calaix de ciment soterrat sota el carrer de la policia, que en el cas que la riera npo pogués absorbir prou aigua, aquests calaix funcionaria com a col.lector paral.lel que absorbiria aquests excedent d’aigua.

Aquests calaix sols es faria en el tram entre el carrer Riera i el carrer Passada, és a dir en el tram dels arbres de Can Feliciano.

En vermell recorregut del calaix, en verd la riera actual que es milloraria medioambientalment

A més l’ACA, preten millorar amb aquesta nova proposta el pont sobre el carrer Riera, pre entendre’ns sobre la rotonda petita del CAP de Malgrat.
D’aquesta manera es soluciona segons l’ACA, el manteniment paisetgistic i natural del tram de riera en qüestió i es dona solució al nivell de cabal d’aigua que ha de poder soportar la riera per qüestions de seguretat.

Segons es va informar ahir en l’assamblea de la Plataforma Salvem la Riera de Malgrat, l’ACA assumirà l’increment de despessa que suposa aquesta proposta. Un increment que es calcula sigui de 320 mil € la doble canalització de l’aigua en aquests tram i 425 mil € la millora que es vol fer al pont del carrer Riera.

El tram de riera natural seria millorat naturalment amb introducció d’especies propies de les rieres del Maresme com l’Aloc i la part final, a tocar amb el carrer passada, es faria una zona ajardinada.
Amb tot plegat, segons la proposta de l’ACA, es millora la capacitat hidraulica de la riera, fins i tot respecte el projecte que ja està aprovat i que s’estava executant, es garanteixen així les mesures de seguretat, i segons l’ACA l’arbrat existent a la zona que presenti un bon estat de salut i no estigui prop de la llera de la riera podrà mantenir-se.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.