radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimarts, 15:00 -17:00

i després

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dimarts, 17:00-20:00
Home General El cementiri de Lloret s’incorpora al Museu Obert de la població.

El cementiri de Lloret s’incorpora al Museu Obert de la població.

COMPARTEIX-HO
, / 447 0

La idea és que els panteons existents, la majoria de l’època modernista, siguin objecte de visita per part de veïns i turistes, donat el seu valor arquitectònic ja que conté importants mostres de l’art funerari català de principis de segle 20.

Al cementiri destaquen les obres d’artistes com Puig i Cadafalch, Vicenç Artigues, Ismael Smith o l’escultor Bonaventura Conill i Montobbio (deixeble de l’Escola Gaudí).

El cementiri de Lloret, construït l’any 1896 pel mestre Joaquim Artau, ha estat adequat i netejat en els últims anys. Per tal de facilitar les visites, ara s’han col·locat plafons informatius en cada element, en català, castellà i anglès. També participa en la iniciativa Lloret Turisme, que editarà fulletons i postals del cementiri. Una altra col·laboració és la que demana l’ajuntament als propietaris dels panteons, perquè inverteixin temps i diners en el seu manteniment.

Cal tenir en compte que en el cementiri hi ha 37 elements, entre panteons i hipogeus, d’interès modernista. Els encarregaven, a l’època, persones adinerades, com grans terratinents i indianes que havien fet fortuna a Amèrica.

NOVA RÀDIO LLORET

Deixa un comentari

Your email address will not be published.