radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Cocodril Club
Albert Malla
Diumenge, 12:05-13:00
Inici » El jove palafollenc, conegut com l’assassi de la ballesta, és comdemnat ara a 1 any i mig de presó per amenaçar una infermera de Quatre Camins

El jove palafollenc, conegut com l’assassi de la ballesta, és comdemnat ara a 1 any i mig de presó per amenaçar una infermera de Quatre Camins

General

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 1246 0
El jutjat penal número 18 de Barcelona ha condemnat a un any i mig de presó Andrés Rabadán, l”assassí de la ballesta’ en record de l’arma que va utilitzar per matar el seu pare el 1994, per enviar una carta l’octubre del 2004 a una infermera de la presó barcelonina de Quatre Camins en què amenaçava amb violar-la.

La sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, condemna Rabadán per un delicte d’amenaces i li prohibeix comunicar-se amb la víctima, testimoni protegit en aquesta causa, durant cinc anys a partir del compliment de la pena de presó, tal com van sol•licitar la Fiscalia i l’acusació particular, exercida per la Generalitat.

Andres Rabadan, el dia del judici el 1994. FOTO: Terra
L”assassí de la ballesta’, que el proper 29 de maig complirà 34 anys, també ha d’indemnitzar la infermera amb 5.000 euros pels danys morals i psicològics causats, ja que va haver d’estar en tractament psiquiàtric durant set mesos després de rebre-la.
La missiva, datada de l’octubre del 2004, a penes té 10 línies i parla dels seus pits i cul i la increpa amb insults.
Segons va relatar la testimoni, va conèixer Andrés Rabadán quan aquest complia condemna a la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès (Vallès Oriental). Es dóna la circumstància que l’acusat es va enamorar allà de la seva actual dona, una auxiliar d’infermeria (que va ser companya de treball de la víctima) i amb la qual va contraure matrimoni el novembre del 2005 a la presó de Brians, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), on està actualment reclòs l”assassí de la ballesta’ en un mòdul de psiquiatria.
La infermera va començar a lligar caps i la Policia va confirmar les seves sospites fent constar en un informe pericial cal•ligràfic que “hi ha identificació de lletres en plenitud i no hi ha dubte que el document va ser escrit per Rabadán”.

Per tot això, la titular del jutjat penal número 18 de Barcelona ha condemnat a Andrés Rabadán a 1 any i mig de preso. Aquesta condemna, se suma a la pena d’internament psiquiàtric que Rabadán compleix actualment a la presó de Brians. L’Audiència de Barcelona el va eximir de responsabilitat penal per l’assassinat del seu pare perquè va entendre que estava “pertorbat”, però el va condemnar a 18 anys de presó per fer descarrilar tres trens de Renfe de la línia del Maresme.
El Tribunal Suprem, tot i això, va revocar la sentència i va ordenar el seu internament psiquiàtric per un període màxim de 20 anys, dels quals Rabadán ja n’ha complert 13.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.